AFIS testimonial

Færøske Hans Kári Hansen gennemførte uddannelsen som AFIS-operatør i foråret 2019. Han tog først teoridelen på Færøerne, og herefter rejste han til Odense for at få praktikdelen og tage sin eksamen. Hans Kári er i dag ansat som AFIS-operatør i Vagar Lufthavn.

Hvorfor valgte du at blive AFIS-operatør?

Jeg var sejlende maskinmester med tredje barn på vej indenfor 4 år. Så der blev pludselig brug for at finde et landbaseret job for at kunne være mere hjemme sammen med familien. Jeg har i mine yngre dage arbejdet på flypladsen indenfor handling, så interessen for luftfart har altid været tilstede.

 

Hvilke overvejelser gjorde du dig, inden du besluttede dig?

Min mor arbejdede som AFIS, så jeg vidste nogenlunde godt, hvad det gik ud på. Og var faktisk aldrig i tvivl om at takke ja til jobbet da jeg fik det tilbudt.

 

Hvordan oplevede du arbejdsbyrden under uddannelsen?

Det var meget varierende, men jeg synes, at det var overskueligt. Og med den faglige baggrund og erfaring, som jeg havde med i bagagen, kunne jeg drage paralleller med ting, som jeg kendte fra før. Det hjalp at man havde noget livserfaring og ikke var helt ny i arbejdslivet.

 

Har rejsen og uddannelsen været indsatsen værd?

Det har det. Det passede sig godt med, at vi kunne få instruktører hjem til Færøerne for at undervise, så vi slap for at skulle tilbringe så meget tid væk hjemmefra.

 

Hvad er det vigtigste, du har lært på uddannelsen?

Det er svært at sige, da jo stort set alt, som jeg har lært, har betydning for arbejdet.

 

Hvilket job kan du se frem til at skulle varetage?

Det bliver her på Vagar AFIS, Færøerne. Kun 10 min gåafstand fra mit hjem, så det kunne ikke passe meget bedre.

 

Hans Kári Hansen i gang med den praktiske del af undervisningen. Her er han i simulatoren, hvor han holder han styr på fly, baner og strips.

Kontakt

Er du interesseret, og vil du vide mere om uddannelsen, pris og betalingsbetingelser, kan du kontakte:

 

Aleksander Hedqvist

AFIS-chefinstruktør

Integra Aviation

[email protected]

 

Integra Aviation

Udbyder af konsulent- og serviceydelser samt træning og uddannelse til luftfartsindustrien. Udbyder af avancerede droneløsninger til private og offentlige organisationer.

 

Kontakt

Integra Aviation
Lufthavnvej 131, Hangar 16
 5270 Odense N

[email protected]
Tlf.: 46 16 16 41